Care sunt cele mai bune modalități de a scăpa de porii mari?

Care sunt cele mai bune modalități de a scăpa de porii mari?

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Porii unei persoane pot fi mai mult sau mai puțin vizibile în funcție de tipul lor de piele. Unele remedii la domiciliu pot ajuta la îmbunătățirea aspectului porilor mari.

Există două tipuri de pori. Unul eliberează uleiul natural al corpului, numit Sebum, iar celălalt eliberează transpirația. Uneori, porii care eliberează ulei pot apărea mărită.

Nu este posibil să scapi de porii mari, dar există wortex pret catena modalități de a-și reduce aspectul, cum ar fi:

 • Utilizarea produselor pe bază de apă
 • Aplicarea unei mască de argilă
 • Evitarea expunerii prea mari la soare

Acest articol explorează modul de a face porii mari mai puțin vizibili. De asemenea, discută cum să promovezi sănătatea pielii și ce sunt disponibile alte tratamente.

8 moduri de a minimiza porii mari

Este posibil să nu fie posibil să scapi de porii mari, dar există Modalități de a le face să pară mai mici, inclusiv menținerea pielii suple și oprirea porilor să se înfunde.

Iată opt moduri eficiente de a reduce aspectul porii mari:

1. Alegerea produselor pe bază de apă

Produsele hidratante conțin diverse ingrediente active, inclusiv uleiuri. Academia Americană de Dermatologie (AAD) recomandă utilizarea produselor fără ulei, inclusiv machiajul pe bază de apă.

Persoanele cu piele grasă vor beneficia de produse bogate în umectanți, mai degrabă decât în ​​uleiuri. Mierea și ureea sunt exemple de umectanți în produsele de îngrijire a pielii.

Produsele pe bază de ulei conțin petrolatum, ulei de nucă de cocos și alte tipuri de ulei. Ele hidratează eficient pielea, dar este posibil să nu fie potrivite pentru persoanele cu piele grasă și pori mari. Excesul de ulei care se colectează pe piele poate face ca porii să pară mai mari.

2. Spălarea feței atât dimineața, cât și noaptea

Spălarea feței este îngrijirea de bază a pielii. AAD recomandă următoarele:

 • Spălarea cu fața până la două ori pe zi, sau mai mult după ce transpirați mult sau faceți sport
 • Folosind apă călduță și aplicând ușor un demachiant cu Curățați degetele
 • Alegerea unui demachiant blând care este neabraziv și nu conține alcool
 • Evitarea spălării sau frecarea pielii
 • Păstrarea feței uscate cu un prosop curat

Spălarea feței în fiecare dimineață și seară ajută la spălarea uleiului și a murdăriei din pori. Acest lucru poate ajuta să le facă mai puțin vizibile.

3. Alegerea produselor de curățare pe bază de gel

Un demachiant pe bază de gel este potrivit pentru persoanele cu piele grasă care doresc să-și facă porii mai puțin vizibili. Cel mai bine este să evitați curățătorii pe bază de ulei sau pe bază de alcool, deoarece acestea pot irita pielea.

Un produs de curățare hidratant poate lăsa reziduuri în pori și poate crește uleiul. Un demachiant pe bază de gel ajută la curățarea uleiului din pori, reducându-și aspectul.

4. Exfolierea

O persoană cu piele grasă ar trebui să se exfolieze o dată sau de două ori pe săptămână pentru a elimina materie care poate înfunda porii, cum ar fi:

 • murdărie
 • Celulele moarte ale pielii
 • Uleiul în exces

Produsele adecvate pot conține:

 • acizi beta hidroxi, cum ar fi acidul salicilic
 • acizi polihidroxi, cum ar fi acidul lactobionic și gluconolactona, care ajută la întărirea funcției de barieră a pielii
 • acid mandelic, pentru pielea sensibilă

Over-the-Counter ( Produsele OTC) conțin de obicei 7-10% din ingredientul activ. Un procent prea mare poate agrava pielea, deși un dermatolog poate prescrie o formulare mai puternică decât opțiunile OTC.

Este important să nu exfoliați mai mult de două ori pe săptămână, deoarece acest lucru poate usca pielea. Deși exfolierea ajută la menținerea porilor nevăzuți, porii pot arăta mai mari dacă pielea devine prea uscată.

5. Hidratare zilnic

Ideea de a hidrata pielea grasă poate fi contraintuitivă. Cu toate acestea, un hidratant fără ulei poate ajuta la reducerea măririi porilor.

O persoană ar trebui să se spele mai întâi și să pună pielea uscată, apoi să aplice ușor un hidratant pentru a ajuta la hidratarea și înmuierea pielii. Acest lucru permite ca uleiul din glandele sebacee să pătrundă mai adânc în piele, mai degrabă decât să rămână în porii de la suprafață.

În acest fel, hidratarea împiedică porii să se înfunde cu ulei, reducând aspectul lor.

6. Aplicarea unei mască de argilă

Utilizarea unei mască de lut o dată sau de două ori pe săptămână poate ajuta la eliminarea uleiului suplimentar din pori. Acest lucru se datorează faptului că argila absoarbe Sebum.

îndepărtând că uleiul poate ajuta la prevenirea poriilor să se extindă și să le facă mai puțin vizibile.

Este recomandabil să faceți acest lucru într -o zi diferită de exfoliere, deoarece depășirea pielii poate provoca iritații. Iritarea poate face ca porii să apară mărită și poate duce la cusururi.

7. Îndepărtați întotdeauna machiajul noaptea

Este esențial să eliminați întotdeauna machiajul înainte de a dormi.

Dormirea în machiaj peste noapte poate face ca porii să se blocheze din cauza acumulării de machiaj, ulei , și bacteriile.

șervețele de curățare sunt utile pentru eliminarea machiajului în grabă.

8. Purtând protecție solară

Este crucial să îngrijești pielea atunci când este la soare. Expunerea la soare poate usca pielea, făcând porii să pară mai mari. Multe hidratante conțin protecție solară. Oamenii ar trebui să aleagă unul cu un SPF de 30 sau peste.

Păstrarea pielii protejate de soare îl menține suplu. Cele mai bune metode de a face acest lucru sunt: ​​

 • Purtarea unei pălării cu tăiere largă
 • Purtând protecție solară în fiecare zi
 • Rămâi la umbră când soarele este Cea mai puternică

De ce porii devin măriți?

părul mic acoperă pielea unei persoane, cu excepția palmelor mâinilor și pe picioare. Fiecare folicul de păr are un por în partea de sus a acestuia.

foliculul de păr are o glandă în interiorul ei care produce ulei. Această glandă se numește glanda sebaceu. Când glanda sebacee eliberează ulei, uleiul se ridică în vârful pielii și se colectează în pori.

Conform unui studiu din 2016, principalele cauze ale porii măriți sunt: ​​

 • Sebum excesiv: Aceasta este atunci când glanda sebaceoasă a unei persoane produce mult ulei, ceea ce duce la pielea grasă.
 • Elasticitatea scăzută în jurul porilor: Aceasta este atunci când pielea devine mai puțin suplă.
 • Volumul sporit al foliculului de păr: Acesta este momentul în care porții de la capătul foliculului de păr devine înfundat.

Când uleiul se colectează în por și se combină cu murdăria sau machiajul, porul poate devin blocate. Acest blocaj întinde porul, făcând să pară mai mare. Dacă porții rămâne înfundat, se poate dezvolta un cos îngrijorare. După cum a menționat un studiu din 2015, dimensiunea porilor este doar o considerație estetică.

Cum să promovezi pielea sănătoasă

În timp ce tratamentele la domiciliu și o rutină obișnuită a pielii pot ajuta la reducerea vizibilității porilor, următoarele pot promova sănătatea generală a pielii unei persoane:

 • Mâncarea bine: obținerea echilibrului corect de nutrienți, grăsimi, proteine ​​și carbohidrați ajută la îmbunătățirea sănătății generale. O dietă sănătoasă poate spori sănătatea pielii unei persoane.
 • Bea multă apă: apa hidratează pielea din interior. Acest lucru ajută la îmbunătățirea tenului general.
 • Exercitarea în mod regulat: exercițiile fizice regulate crește fluxul de sânge către toate părțile corpului, inclusiv pielea și încurajează transpirația. Un studiu a descoperit că transpirația conține o substanță naturală antibiotică care ajută la protejarea pielii de bacterii.

Deși transpirația este benefică pentru piele, lăsând -o pe suprafață poate înfunda porii. Prin urmare, o persoană ar trebui să clătească întotdeauna pielea după exercițiu.

Când să vadă un medic

dacă o persoană are probleme în curs cu pielea sa, cum ar fi acneea, ar trebui să vorbească cu ei Doctor.

Un medic le poate referi la un dermatolog sau un specialist în piele, care poate recomanda un tratament adecvat.

Alte opțiuni de tratament

Un dermatolog poate recomanda un dermatolog Microneedling pentru a îmbunătăți aspectul porii.

Acest tratament noninvaziv al pielii folosește un dermaroller (un role de mână cu ace minuscule pe el) sau un stilou microneedle (un dispozitiv cu un motor care străpunge pielea cu ace minuscule) .

străpungerea suprafeței pielii provoacă micro-vătămare, ceea ce determină răspunsul vindecării pielii. Acest lucru poate reduce aspectul porilor mari, precum și îmbunătățirea cicatricilor de acnee și a altor probleme ale pielii.

Dacă o persoană este interesată de aceste tratamente, ar trebui să vorbească cu medicul lor.

Takeaway

Multe tratamente sunt disponibile pentru a reduce aspectul porilor mari și pentru a preveni ruperea. Mulți oameni pot constata că respectarea unui regim bun de îngrijire a pielii ajută la îmbunătățirea aspectului general și a sănătății pielii.

Dacă tratamentele la domiciliu sunt ineficiente, o persoană poate vedea un medic sau dermatolog pentru mai multe sfaturi.

Cumpărați online pentru căile de atac enumerate în acest articol:

 • Cumpărați pentru curățători pe bază de gel.
 • Cumpărați pentru exfoliatori faciali.
 • Cumpărați pentru hidratante.
 • Cumpărați pentru măști de lut.
 • Cumpărați pentru eliminarea machiajului.
 • Cumpărați pentru protecție solară.
 • Medicină complementară/Medicină alternativă

Știri medicale astăzi Are linii directoare stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .